29, Παρνασσού Χαλάνδρι, 15234 Τηλ. / Fax: +30 210 6858833

Όνομα (*)

Email (*)

Θέμα

Μήνυμα

Τι είναι το κέντρο μελέτης;

Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στον οποίο αναλαμβάνουμε την καθημερινή μελέτη των παιδιών σας για την επόμενη μέρα στο σχολείο. Η ιδέα για ένα κέντρο μελέτης προέρχεται από τις σημερινές ανάγκες που όμως δυστυχώς δεν καλύπτονται από το σύγχρονο σχολείο. Προτείνουμε λοιπόν ένα εναλλακτικό τρόπο μελέτης των μαθημάτων για παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου, ώστε να μάθουν όλοι οι μαθητές μας πως να μελετούν και να μην χρειάζονται την στήριξη του γονέα για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Β/θμιας εκπαίδευσης.

Για τους περισσότερους γονείς, η μελέτη του παιδιού τους είναι μια εξουθενωτική εμπειρία. Σπαταλούν τον λίγο κοινό χρόνο που έχουν με το παιδί τους, αποκλειστικά με τη σχολική μελέτη και μάλιστα σε κλίμα πίεσης, αντί να συζητούν, να παίζουν και να διασκεδάζουν. Η σύγκρουση γονέα – παιδιού στερεί από το παιδί σημαντικά συναισθηματικά εφόδια και δημιουργεί πρόβλημα στην οικογενειακή λειτουργία. Γι΄αυτό τον λόγο, το έργο του κέντρου μελέτης μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη απέναντι στην οικογένεια, να επιστρέψει το παιδί στο σπίτι, καλά διαβασμένο και προετοιμασμένο για την επόμενη μέρα στο σχολείο. Έτσι το παιδί θα έχει πραγματικά ελεύθερο χρόνο στο σπίτι, για να παίξει, να ασχοληθεί με τα ενδιαφέροντά του και να επικοινωνήσει ουσιαστικά με την οικογένεια και τους φίλους του.

Δείχνουμε στον μαθητή τον τρόπο να μελετά μόνος του και να μην «εξαρτάται» από το γονέα αποκλειστικά. Όσο τρομακτικό κι αν ακούγεται αυτό, οι δυνατότητες των παιδιών είναι απεριόριστες και η προσπάθειά μας σε αυτή τη κατεύθυνση συντονισμένη:

Η καθημερινή μελέτη γίνεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο άνετο και ζεστό χώρο χωρίς να αποσπάται η προσοχή του παιδιού.

Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός φροντίζει να λύνει τυχόν απορίες του μαθητή διασφαλίζοντας τη σωστή προετοιμασία του για την επόμενη μέρα.

Πέραν της καθημερινής μελέτης για το σπίτι φροντίζουμε το παιδί να απασχοληθεί δημιουργικά εξελίσσοντας ταυτόχρονα τις νοητικές του ικανότητες.